Laskutuksessa on teknisiä ongelmia, joiden johdosta asiakkaille on lähtenyt sama lasku tuplana. Maksathan vain toisen laskuista.

Vi har tekniska problem i faktureringen, vilket orsakade att vissa kunder har fått samma faktura två gånger. Vänligen betala endast en faktura.

Ajankohtaista lähimaksamisesta

St1 Mastercard tukee lähimaksamista

Lähimaksaminen on vakiintunut yhdeksi yleisimmistä maksutavoista. Lähimaksamisessa hyödynnetään NFC-tekniikkaa, jossa käytetään sirun ja päätteen välistä suojattua tiedonsiirtoa. Lähimaksu on mahdollista kaikilla korteilla ja maksupäätteillä, joista löytyy lähimaksun kaaritunnus. Maksutapahtuma suoritetaan viemällä maksukortti muutaman sentin päähän maksupäätteestä ja pitämällä sitä paikoillaan hetki, jolloin pääte ilmoittaa onnistuneesta veloituksesta ääni- ja valomerkillä.

Tunnusluku näppäillään normaalisti silloin, kun ostosten arvo ylittää 50 €. Maksupääte voi vaatia käyttämään tunnuslukua myös alle 50 €:n ostoksissa. Vaikka kortilla olisi lähimaksuominaisuus, ostokset voi edelleen maksaa myös tavalliseen tapaan laittamalla maksukortin kortinlukijaan ja näppäilemällä tunnusluvun.

Lähimaksamisen turvallisuus

Lähimaksuominaisuuden yleistyminen parantaa korttiasioinnin turvallisuutta, kun tunnuslukua ei aina tarvitse näppäillä maksupäätteeseen. Tällöin tunnusluku ei joudu vääriin käsiin ja tilanteessa, jossa kortti katoaa, käyttö ilman tunnuslukua on rajoitettua. Lähimaksamisen turvallisuutta varmistetaan siten, että maksupääte kysyy ajoittain tunnuslukua, jotta voidaan varmistaa kortin olevan oikealla omistajalla.

Erityisesti lähimaksaminen helpottaa nopeaa ja pikaista asiointia esimerkiksi kahviloissa ja ruokakaupoissa, joissa ostokset ovat yleensä pienempiä.