Ajankohtaista lähimaksamisesta

St1 Mastercard tukee lähimaksamista

Lähimaksaminen on vakiintunut yhdeksi yleisimmistä maksutavoista. Lähimaksamisessa hyödynnetään NFC-tekniikkaa, jossa käytetään sirun ja päätteen välistä suojattua tiedonsiirtoa. Lähimaksu on mahdollista kaikilla korteilla ja maksupäätteillä, joista löytyy lähimaksun kaaritunnus. Maksutapahtuma suoritetaan viemällä maksukortti muutaman sentin päähän maksupäätteestä ja pitämällä sitä paikoillaan hetki, jolloin pääte ilmoittaa onnistuneesta veloituksesta ääni- ja valomerkillä.

Tunnusluku näppäillään normaalisti silloin, kun ostosten arvo ylittää 50 €. Maksupääte voi vaatia käyttämään tunnuslukua myös alle 50 €:n ostoksissa. Vaikka kortilla olisi lähimaksuominaisuus, ostokset voi edelleen maksaa myös tavalliseen tapaan laittamalla maksukortin kortinlukijaan ja näppäilemällä tunnusluvun.

Lähimaksamisen turvallisuus

Lähimaksuominaisuuden yleistyminen parantaa korttiasioinnin turvallisuutta, kun tunnuslukua ei aina tarvitse näppäillä maksupäätteeseen. Tällöin tunnusluku ei joudu vääriin käsiin ja tilanteessa, jossa kortti katoaa, käyttö ilman tunnuslukua on rajoitettua. Lähimaksamisen turvallisuutta varmistetaan siten, että maksupääte kysyy ajoittain tunnuslukua, jotta voidaan varmistaa kortin olevan oikealla omistajalla.

Erityisesti lähimaksaminen helpottaa nopeaa ja pikaista asiointia esimerkiksi kahviloissa ja ruokakaupoissa, joissa ostokset ovat yleensä pienempiä.

st1-mastercard

ST1 MASTERCARD

Hanki kansainvälinen maksukortti

Kortilla voi maksaa kaikissa Mastercard-tunnuksella varustetuissa myyntipisteissä ja verkkokaupoissa. St1 Mastercardilla voit nostaa rahaa kotimaisista käteisautomaateista sekä ulkomailla Mastercard-tunnuksella merkityistä automaateista. Huomaathan, että voit tehdä käteisnostoja kolmen kuukauden kuluttua asiakkuutesi alkamisesta edellyttäen, että olet noudattanut maksupalvelun ehtoja.