Ole tarkkana verkossa

Turvallinen verkkoasiointi

Maksupalvelun käyttö verkossa, mobiililaitteella ja nettimaksamisessa on turvallista, kunhan laitteesi on asianmukaisesti suojattu ja pysyt itse valppaana.

 

  • Älä koskaan anna maksupalvelun pääsykoodia, maksukorttisi numeroa, tunnuslukua tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostitse. Viranomaiset eivät koskaan kysy maksu-/korttitietoja puhelimitse tai verkossa. Myöskään St1 Finance ei tiedustele pääsykoodiasi, korttitietojasi tai tunnuslukujasi sähköpostitse tai puhelimen välityksellä.

  • Phisingillä eli tunnusten kalastelulla yritetään päästä käsiksi verkkopalveluiden tunnuksiin tai luottokortin numeroon. Vältä avaamasta sähköposteja tai sähköpostien sisältämiä linkkejä, jos et ole varma lähettäjästä. Suhtaudu varauksella ilmoituksiin arvonnoista, arvontavoitoista tai tarjouksista. Uusimmista selainversioista voi löytyä phising-tunnistustoiminto, joka auttaa huomaamaan huijaukset.

  • Asioi vain sellaisten tahojen kanssa, joiden tiedät olevan luotettavia.

  • Säilytä kaikki materiaali, esimerkiksi vahvistusviestit ja kuitit, ostoksista, joita teet verkossa.

  • Suojaa laitteesi viruksentorjuntaohjelmalla ja pidä laite ajan tasalle päivitettynä, jotta vältyt haittaohjelmilta. Päivitä näitä ohjelmistoja säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  • Varmista, että sivusto, jolla asioit maksaessasi, on suojattu. Suojatun sivuston tunnistaa selaimen osoiterivillä olevasta tekstistä: "https://" ja sivun alalaidassa olevasta ehjästä lukosta tai avaimesta.

  • Säilytä maksutietojasi huolellisesti.

  • Käytä vain luotettavia langattomia verkkoja (WiFi), jotka ovat salattuja ja suojattu salasanalla.

  • Suojaa laitteesi ja tärkeät sovelluksesi salasanoilla. Älä käytä salasanoissa henkilökohtaisia tietoja, kuten syntymäpäiviä tai nimiä.

  • Jos puhelimessasi on mobiilipankki ja puhelin katoaa tai varastetaan, ota yhteys maksukortin myöntäjään.

Mastercard SecureCode

Mastercardin SecureCoden käyttö verkko-ostoissa

3D Secure on korttijärjestöjen kehittämä toiminnallisuus, jolla varmistetaan, että verkko-ostossa käytettävä kortti on oikean henkilön käytössä. Maksutilanteessa tunnistaudut St1 Way -sovelluksella ja henkilökohtaisella St1 ID:lläsi. Tunnistautumistiedot eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta. 

Palvelun käyttö

Käytä MasterCard Secure Code -palvelua näin: avaa St1 Way -sovellus. Valitse Asemat. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa kelloa ja syötä St1 ID:si. Tämän jälkeen siirryt verkkokaupan sivustolle ja mikäli kaikki on kunnossa, tilauksesi vahvistetaan.

st1 finance mastercard securecode

MasterCard Secure Code -palvelu:

 

 

 

 

st1 finance mastercard securecode

Avaa St1 Way -sovellus. Valitse Asemat. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa kelloa

 

 

 

 

 

st1 finance mastercard securecode

Syötä aukeavaan ikkunaan St1 ID:si.

 

 

 

 

 

Kysymyksiä turvallisuudesta

Poimimme muutaman useimmiten kysytyn kysymyksen turvallisuudesta tänne, jotta löytäisit vastauksia mahdollisimman vaivattomasti.

Ajankohtaista turvallisuudesta

Kokosimme tänne ajankohtaisia uutisia liittyen turvallisuuteen ja sivujen käyttöön.