Ole tarkkana verkossa

Turvallinen verkkoasiointi

Maksupalvelun käyttö verkossa, mobiililaitteella ja nettimaksamisessa on turvallista, kunhan laitteesi on asianmukaisesti suojattu ja pysyt itse valppaana.

 

  • Älä koskaan anna maksupalvelun pääsykoodia, maksukorttisi numeroa, tunnuslukua tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostitse. Viranomaiset eivät koskaan kysy maksu-/korttitietoja puhelimitse tai verkossa. Myöskään St1 Finance ei tiedustele pääsykoodiasi, korttitietojasi tai tunnuslukujasi sähköpostitse tai puhelimen välityksellä.

  • Phisingillä eli tunnusten kalastelulla yritetään päästä käsiksi verkkopalveluiden tunnuksiin tai luottokortin numeroon. Vältä avaamasta sähköposteja tai sähköpostien sisältämiä linkkejä, jos et ole varma lähettäjästä. Suhtaudu varauksella ilmoituksiin arvonnoista, arvontavoitoista tai tarjouksista. Uusimmista selainversioista voi löytyä phising-tunnistustoiminto, joka auttaa huomaamaan huijaukset.

  • Asioi vain sellaisten tahojen kanssa, joiden tiedät olevan luotettavia.

  • Säilytä kaikki materiaali, esimerkiksi vahvistusviestit ja kuitit, ostoksista, joita teet verkossa.

  • Suojaa laitteesi viruksentorjuntaohjelmalla ja pidä laite ajan tasalle päivitettynä, jotta vältyt haittaohjelmilta. Päivitä näitä ohjelmistoja säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  • Varmista, että sivusto, jolla asioit maksaessasi, on suojattu. Suojatun sivuston tunnistaa selaimen osoiterivillä olevasta tekstistä: "https://" ja sivun alalaidassa olevasta ehjästä lukosta tai avaimesta.

  • Säilytä maksutietojasi huolellisesti.

  • Käytä vain luotettavia langattomia verkkoja (WiFi), jotka ovat salattuja ja suojattu salasanalla.

  • Suojaa laitteesi ja tärkeät sovelluksesi salasanoilla. Älä käytä salasanoissa henkilökohtaisia tietoja, kuten syntymäpäiviä tai nimiä.

  • Jos puhelimessasi on mobiilipankki ja puhelin katoaa tai varastetaan, ota yhteys maksukortin myöntäjään.

Mastercard Identity Check

Mastercardin Identity Check -palvelun käyttö verkko-ostoissa

3D Secure on korttijärjestöjen kehittämä toiminnallisuus, jolla varmistetaan, että verkko-ostossa käytettävä kortti on oikean henkilön käytössä. Maksutilanteessa verkkokauppa pyytää sinua avaamaan St1 Way -sovelluksen ja tunnistautumaan henkilökohtaisella St1 ID:lläsi. Tunnistautumistiedot eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta. 

Palvelun käyttö

Kun verkkokauppa pyytää sinua todentamaan oston, käytä MasterCard Identity Check -palvelua näin: avaa St1 Way -sovellus. Valitse Omat tiedot oikeasta alakulmasta. Omat tiedot-sivulla paina oikeassa yläkulmassa olevaa kelloa ja syötä St1 ID:si tai tunnistaudu sormenjälki- tai kasvojentunnistuksella. Tunnistautumisen jälkeen siirryt automaattisesti verkkokaupan sivustolle ja mikäli kaikki on kunnossa, tilauksesi vahvistetaan. Mikäli todentamisessa tapahtuu virhe esimerkiksi yhteysongelman takia, paina Mastercard Identity Check -ruutuun ilmestynyttä Jatka-painiketta yrittääksesi uudelleen. Tässä tilanteessa sinun ei tarvitse syöttää St1 ID:ta tai tunnistautua uudelleen. 

mockup

Mastercard Identity Check -palvelu

Maksutilanteessa verkkokauppa pyytää sinua vahvistamaan oston St1 Way -sovelluksessa. Noudata näytöllä olevia ohjeita. 

 

 

 

Siirry omiin tietoihin

Avaa St1 Way -sovellus. Valitse Omat tiedot oikeasta alakulmasta.

 

 

 

 

 

Omat tiedot

Paina oikeassa yläkulmassa olevaa kello-ikonia

 

 

 

Tunnistaudu st1 IDllä tai sormenjaljella

Syötä aukeavaan ikkunaan St1 ID:si tai tunnistaudu sormenjäljellä

Mikä sinulla on sovelluksessa käytössä sormenjälki- tai kasvojen tunnistus, sovellus pyytää tunnistautumaan niillä. 

 

 

 

Tunnistautuminen

Tilauksen vahvistaminen

Kun olet tunnistautunut St1 Way -sovelluksessa, siirryt automaattisesti eteenpäin. 

 

 

 

Ongelma tunnistautumisessa

Toimiminen ongelmatilanteissa

Mikäli todentaminen ei onnistu esimerkiksi yhteysongelman takia, paina Mastercard Identity Check -palveluun ilmestynyttä Jatka-painiketta yrittääksesi uudelleen.  Tässä tilanteessa sinun ei tarvitse syöttää St1 ID:ta tai tunnistautua uudelleen. 

Kysymyksiä turvallisuudesta

Poimimme muutaman useimmiten kysytyn kysymyksen turvallisuudesta tänne, jotta löytäisit vastauksia mahdollisimman vaivattomasti.

Ajankohtaista turvallisuudesta

Kokosimme tänne ajankohtaisia uutisia liittyen turvallisuuteen ja sivujen käyttöön.