arrow-right Takaisin artikkeleihin

Tärkeää tietoa St1 Mastercardilla maksamisesta ja vahvasta tunnistautumisesta

EU:n uuden maksupalveludirektiivin mukainen maksaminen edellyttää jatkossa asiakkaan vahvaa tunnistautumista etämaksamisessa. Tämä koskee myös St1 Mastercardilla tehtäviä ostoja. St1 Mastercard -asiakkaiden vahva tunnistautuminen otetaan käyttöön vuodenvaihteessa. Vahva tunnistautuminen tapahtuu St1 Way -mobiilisovelluksen ja St1 ID:n avulla. Turvallinen ja sujuva maksaminen on meille ensiarvoisen tärkeää, joten tutustuthan seuraaviin maksamiseen liittyviin ohjeisiin huolellisesti.

Mikäli sinulla on kysymyksiä St1 Mastercardilla maksamiseen tai korttisi turvallisuuteen liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu.finance@st1.fi tai puhelimitse 0800 131 031.

Miten vahva tunnistautuminen tehdään St1 Way -mobiilisovelluksessa?

Haluamme tarjota St1 Mastercard -asiakkaillemme teiden parhaat edut sekä sujuvan asiakaskokemuksen St1 Way -mobiilisovelluksella. Kun maksat mobiilitankkauksesi tai autopesuostoksesi St1 Way -mobiilisovelluksessa St1 Mastercardilla, sinua pyydetään oston yhteydessä tekemään vahva tunnistautuminen syöttämällä St1 ID:si mobiilisovellukseen. Tämä nopeuttaa ostosten tekemistä ja parantaa maksamiseen liittyvää turvallisuutta. Halutessasi voit tehdä St1 ID:tä vastaavan tunnistautumisen myös biometrisesti (Touch ID, Face ID, Fingerprint), mikäli olet ottanut biometriikan käyttöösi käyttäjäprofiilissasi. Päivitäthän St1 Way -mobiilisovelluksesi sovelluskaupassasi uuteen sovellusversioon (3.5.0) vuodenvaihteessa, jotta saat käyttöösi mobiilisovelluksen uusimmat ominaisuudet.

Miten St1 Mastercardilla maksaminen muuttuu muissa verkkokaupoissa ja mobiilisovelluksissa?

EU:n uuden maksupalveludirektiivin myötä pelkkä kortin numero, voimassaoloaika ja turvakoodi eivät enää riitä vahvaan tunnistautumiseen. Tämä aiheuttaa muutoksia etämaksamisessa myös St1 Mastercard -asiakkaille. Kun maksat St1 Mastercardillasi muualla kuin St1:n verkkokaupassa tai St1 Way -mobiilisovelluksessa, sinua pyydetään ensin syöttämään kortin numero, voimassaoloaika ja turvakoodi. Sen jälkeen näytöllesi avautuu Mastercard Identity Check -näkymä, jossa on kauppiaan ja ostoksesi tiedot. Mastercard Identity Check on maailmanlaajuinen tunnistautumisohjelma, joka takaa sujuvan ja turvallisen tunnistautumisprosessin. Ostokset vahvistetaan syöttämällä St1 ID St1 Way -mobiilisovelluksessa. Syöttämäsi tiedot eivät välity kauppiaalle, joka saa ainoastaan vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta.

Huomioithan, että tarvitset siis verkkokauppa- ja mobiiliostosten yhteydessä tehtävää vahvaa tunnistautumista varten sekä St1 Way -mobiilisovelluksen että St1 ID:n. Mikäli olet hakenut St1 Mastercardia verkkopalvelumme kautta ja sinulla on ainoastaan fyysinen kortti, lataathan uusimman version St1 Way -mobiilisovelluksesta puhelimeesi sekä luot itsellesi St1 ID:n.

Verkkopalveluun kirjautuessani saan ilmoituksen, että olen kirjautumassa välityspalveluun (esim. Signicat ja Nets). Mistä on kyse?

Välityspalvelut ovat yrityksiä, jotka toimivat asiointipalveluiden ja tunnistuspalveluita tarjoavien yritysten (esim. pankkien ja kortinmyöntäjien) välillä. Välityspalveluiden tarkoitus on helpottaa tunnistuspalveluiden käyttöönottoa erilaisissa verkkopalveluissa.

Jos kirjautumisessa kerrotaan tietojen menevän välityspalvelulle, niin pankkisi tai kortinmyöntäjäsi välittää tiedot tälle yritykselle, joka välittää ne edelleen palveluun, johon olet kirjautumassa. Tämä on täysin turvallista ja vastaa vahvaan tunnistautumiseen tarvittavaa tunnistautumistapaa.

Tarvitsenko aina vahvan tunnistautumisen maksaessani St1 Mastercardillani?

On olemassa myös poikkeustilanteita, jolloin vahvaa tunnistautumista St1 ID:llä ei tarvita. Yleisimmät poikkeustilanteet, jolloin vahvaa tunnistautumista ei pyydetä ovat:

- Osa alle 30 €:n ostotapahtumista
- Toistuvat maksut (kuukausittaiset kestotilaukset, esim. Spotify)

- Puhelin- ja postitilauksena tehdyt maksut
- Maksun tapahtuessa EEA-alueen ulkopuolella

- Takautuvia veloituksia esim. autonvuokrauksesta tai hotellien palveluista

 

Mikäli sinulla on kysymyksiä St1 Mastercardilla maksamiseen tai korttisi turvallisuuteen liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu.finance@st1.fi tai puhelimitse 0800 131 031.

Lähetämme asiakkaillemme sähköpostitse tiedotteen maksupalveludirektiivin vaikutuksista St1 Mastercardilla maksamiseen liittyen.

arrow-right
Edellinen
Uusia toiminnallisuuksia tarjolla St1 Mastercardin käyttäjille St1 Way -sovelluksessa

06.07.20

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki arrow-left