Mobiilimaksaminen

Mobiilimaksaminen

Mobiilimaksamiseksi nimitetään yleisesti kaikkia niitä maksutapoja, joissa matkapuhelin toimii apuna maksutapahtumassa. Nykyään mobiilimaksaminen on hyvin laaja käsite, sillä erilaiset mobiiliapplikaatiot ja uuden teknologian soveltaminen ovat luoneet paljon uusia tapoja hyödyntää puhelinta arjessa. Mobiilimaksamisella voidaan tarkoittaa esimerkiksi puhelimella suoritettavaa lähimaksua, verkkokauppaostosten maksamista puhelimella tai mobiiliapplikaatiossa tapahtuvaa maksamista.

Usein mobiiliapplikaation sisällä tapahtuva maksaminen edellyttää, että asiakas on tallentanut maksutietonsa sovellukseen, minkä jälkeen korttiveloitukset tehdään automaattisesti asiakkaan maksaessa palvelussa. St1 Way -sovelluksessa voit esimerkiksi maksaa tankkauksen tai ostaa autopesun valitsemallasi kortilla.

St1 Way -sovellus ja mobiilitankkaus

Mobiilimaksamista voit käyttää St1 Way -sovelluksessa muun muassa auton tankkaamisen ja pesun ostamiseen. Ennen maksutapahtuman vahvistamista voit valita maksutavaksi esimerkiksi St1 Mastercardin tai muun sovellukseen liitetyn maksukortin. Tämän jälkeen maksu voidaan vahvistaa sormenjälkitunnistuksella tai St1 ID:llä, jolloin maksu suoritetaan valitsemallasi maksutavalla ja veloitetaan valitulta kortilta.

Apple Pay

Yksi mobiilimaksamisen muodoista ovat niin sanotut wallet-palvelut, kuten Apple Pay. Apple Pay mahdollistaa lähimaksamisen iPhonella tai Apple Watchilla kaupoissa, ravintoloissa ja muissa kohteissa, joissa on NFC-lähimaksupääte. Lisäksi Apple Pay helpottaa maksamista sitä tukevissa sovelluksissa ja verkkokaupoissa, kun maksut voi nopeasti vahvistaa sormenjälkitunnistuksella. NFC-maksupäätteen tunnistaa lähimaksun kaari-symbolista. St1 Way -sovelluksessa voit käyttää Apple Pay:ta maksaessasi tankkausta tai autopesua.

Huomaathan, että Apple Pay vaatii toimiakseen iPhone SE:n tai uudemman puhelimen tai Apple Watchin.